Termokile - lahendus keerulistele pakendamisülesannetele

9. juuli 2024 by
Termokile - lahendus keerulistele pakendamisülesannetele
Officeplus Kaubandus OÜ, Erik Köster

Termokile - lahendus keerulistele pakendamisülesannetele

Termokile on oma vastupidavuse tõttu suurepärane valik keerukate või ebatavalise kujuga esemete pakendamiseks. Selle abil saab hõlpsasti katta peaaegu kõike, olenemata objekti vormist – alates väikestest toodetest kuni moodulmajadeni välja. Termokile sobib erinevate toodete pakendamiseks, kuna see võtab arvesse pakendatavate esemete suurust, kuju ja kaalu. Kauba pakendamisel aitab termokile optimeerida logistika kulusid ja tõsta kliendi brändi väärtust.

Termokile paigaldatakse kas pakkemasina abil või käsitsi toote ümber, seejärel kuumutatakse seda termokambris või kuumapüstoliga. Selle protsessi käigus kile kahaneb ja tõmbub tihedalt toote ümber. Termokile kasutamine on lihtne ja ei nõua erilisi oskusi. Paigaldusprotsess on kiire ja sujuv, kasutades näiteks tavalist fööni. Tihedalt ümber eseme olev kile ei laperda ega rebene kergesti, mis vähendab kahjustuste riski. Termokile tõhusalt vähendab kahjustuste riski, pakkudes suurepärast kaitset. Termokile peamine eesmärk on kaitsta tooteid välismõjude eest või neid grupeerida, näiteks joogitööstuses kuuspakkide moodustamisel.

Termokile materjalid

Termokilesid toodetakse mitmesugustest materjalidest, sealhulgas polüolefiinist (POF), polüetüleenist (PE) ja polüvinüülkloriidist (PVC). Teibi kasutamine paigaldamisel ja isoleerimisel muudab termokilede paigaldamise lihtsamaks ja tõhusamaks. Igal materjalil on oma erilised omadused, mis muudavad need erinevateks kasutusotstarveteks sobivaks. PVC-termokilede kasutamist soovitatakse siiski vältida, kuna nende kuumutamisel eralduvad tervisele kahjulikud ühendid.

Erinevate toodete ja kasutusviiside jaoks on saadaval ka erineva perforatsiooniga termokiled, mis vastavad spetsiifilistele vajadustele.

Tööstusliku termokile kasutusalad

Tulenevalt pakendatavate toodete mõõtmetest ja kaitsmisvajadusest kasutatakse erinevatest materjalidest (POF, PE, PVC) termokilet. Väiksemate toodete puhul kasutatakse sageli POF termokilet, mille läbipaistvus on väga hea ja seega on pakendatud toode hästi nähtav. Läbipaistev POF termokile on ideaalne valik, kuna see võimaldab toodet selgelt näha. Suuremate ja ebakorrapärase kujuga toodete pakendamisel kasutatakse enamasti PE termokilet. Tööstuslikku termokilet on saadaval erinevas laiuses ja värvuses ning selle paksus jääb tavaliselt vahemikku 12-200 mikronit. Pakitava toote mõõdud ja vajadused määravad ära termokile materjali ning mõõtmed.

Levinumad kasutusvaldkonnad

Tarbe- ja toidukaupade pakendamine kauba

Termokile tagab toote puutumatuse ja ohutuse.

Toodete grupeerimine

Näiteks joogitööstuses võimaldab kilepakend tooteid grupeerida. Ühtlasi on toode kaitstud määrdumise eest.

Masinatööstus

Nn heavy-duty termokilet kasutatakse masinate ja seadmete kaitsmiseks ladustamise või transpordi ajal. Seda tüüpi termokiledele lisatakse tihtipeale UV-kaitse ning VCI-agente (korrosioonikaitse lisaaineid). Suuremõõtmeliste toodete transportimisel on kile kvaliteet eriti oluline, sest nii maitsi kui meritsi transportides mõjuvad sellele erineva tugevusega loodusjõud.

Hooajaline ladustamine

Välistingimustes seisvate esemete, nagu paadid, matkaautod ja välimööbel hooajaliseks ladustamiseks, pakkudes kaitset tolmu, niiskuse ja muude väliste mõjude eest.

Pakendamine ning aluste stabiliseerimine

Nn shrink hood on üks termokile peamisi kasutusalasid. Shrink hood-kilet kasutatakse laialdaselt kaubaaluste katmiseks ja stabiliseerimiseks. See tagab, et esemed püsivad kindlalt paigal, vähendades kahjustuste riski transpordi ajal. Sellist lahendust kasutatakse valdavalt klaasitööstuses või sarnaste toodete pakkimiseks.

Reklaamikandja

Kasutades reklaamtrükiga termokilet, saab edukalt brändi sõnumit edastada. Heaks näiteks on joogitootjatel kuuspakid.

Termokile eelised

Kaitse keskkonnamõjude eest

Termokile pakub suurepärast kaitset tolmu, niiskuse ja teiste keskkonnategurite eest. UV-töötlusega kile kaitseb ka päikesekiirguse eest.

Vastupidavus ja tugevus

Kvaliteetsed termokiled on äärmiselt vastupidavad ning torke- ja rebimiskindlad, mis teeb need ideaalseks pakkematerjaliks raskete või ebakorrapärase kujuga esemete pakkimisel.

Turvalisus

Termokile pakendamine kaitseb tooteid aluselt näppamise eest, erinevalt tavapärasest käsitsi või masinaga pakendamisest. Termokile ümber pakitud aluseid on keeruline avada ja uuesti kiletada nii, et see jääks märkamatuks.

Kulutõhusus tõhusalt

Termokile võib olla kulutõhusam võrreldes teiste pakkematerjalidega, pakkudes suurepärast kaitset suhteliselt madala hinna eest.

Läbipaistvus on läbipaistev

Termokile on läbipaistev, võimaldades toodete hõlpsat kontrollimist ilma pakendit eemaldamata, mis on oluline eelis kvaliteedikontrolli protsessis. Termokile võib olla ka värviline, mis võimaldab varjata pakendi sisu.

Ümbertöödeldavus

Paljud termokiled on ümbertöödeldavad, mis on tänapäeva keskkonnateadlikul turul üha olulisem.

Termokile võimalikud puudused

Kuumutamisvajadus

Kuumuse kasutamise vajadus pakendamisprotsessis võib olla puuduseks, kuna see nõuab lisaseadmeid ja energiat ning suurendab pakkekulusid.

Keskkonnamõju

Kuigi paljud termokiled on ümbertöödeldavad, tekitab nende tootmine ja kokkukogumine keskkonnaalaseid muresid, eriti plastjäätmete mõjuga ökosüsteemidele. Mõned termokile liigid, nagu POF, ei ole ümbertöödeldavad.

Kogemused ja oskused kiletamisel

Termokile nõuetekohane kasutamine, eriti ebakorrapärase kujuga esemete puhul, võib nõuda teatud oskuste ja kogemuste taset optimaalseima kaitse tagamiseks.

Kui hakkas huvitama...

siis võta kirjuta meie konsultandile, ta võtab ühendust ja  selgitab täpsemalt.

puhkused Uudised
Termokile - lahendus keerulistele pakendamisülesannetele
Officeplus Kaubandus OÜ, Erik Köster 9. juuli 2024
Jaga seda postitust
Sildid
Arhiveeri